Over Bier Van Vroeger

Sinds 2015 ben ik, Johannes Homan, hobbybrouwer. Ik ben opgeleid als ingenieur luchtvaart- en ruimtevaarttechniek en ben in dat vakgebied al bijna 40 jaar werkzaam, waarvan 25 jaar als zelfstandige.
Als brouwer houd ik mij vooral bezig met het brouwen van klassieke Duitse bieren, Engelse gerstewijnen (barley wines) en historische Nederlandse bieren.
Uit nieuwsgierigheid naar de achtergrond van het brouwen heb ik de MOOC Beer: the science of brewing van de KU Leuven gevolgd.
Met mijn huidige installatie heb ik de mogelijkheid om zowel met de infusie methode als met de decoctie methode te brouwen. Ook maak ik gebruik van de parti-gyle methode om sterke bieren te brouwen.

Ik vind het leuk om meer bekendheid te geven aan klassieke en historische bieren. Dat doe ik door middel van mijn website Bier Van Vroeger, het brouwen van dit soort bieren en andere activiteiten.
Een aantal van mijn brouwsels staan beschreven in een blog.

De basismout die ik gebruik komt van vloermouterij Masterveld. Daarnaast gebruik ik ook hun Münchner mout. In een vloermouterij wordt de mout op traditionele en ambachtelijke manier gemout.

Een groot deel van de hop (Whitbread Golding) komt uit eigen tuin.

Contact

Voor mail contact, klik hier.